Fondue met drie Alpage kazen, crumble van Grison vlees!
We malen deze 3 kazen à la minute, u hoeft deze niet op voorhand te bestellen. Zie recept in vet gedrukt.
€ 8,00/pp, 200 gr kaas pp. (zonder Viande de Grison)
Recept voor 4 personen:
(niet in de prijs inbegrepen)
- Crumble van Grisonvlees:
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 sjalotjes, fijngehakt
- 200 g Grisonvlees, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, in 2
- 5 dl Fendantwijn of andere droge witte wijn
- 250 g Appenzellee Extra
- 250 g Gruyère Réserve
- 250 g Emmentaler Grot gerijpt
- 4 el maiszetmeel/maizena
- zout, peper
Voorbereiding
- Crumble van Grisonvlees: fruit in een bakpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag het knoflook, de sjalot en het Grisonvlees.
- Wrijf de fonduepan in met het knoflook. Giet de wijn in de fonduepan. Breng aan de kook. Voeg als de wijn tegen het kookpunt ligt de met het maiszetmeel/maizena, de Appenzeller®, Gruyère AOP, Emmentaler AOP beetje bij beetje al roerend toe. Voeg zout en peper toe.
- Bestrooi de fondue met de crumble van Grisonvlees. Smakelijk!
Reactie plaatsen
Reacties