Onze specialiteiten, Kaasfondue!

Gepubliceerd op 2 december 2022 om 18:21

Fondue met drie Alpage kazen, crumble van Grison vlees! 

We malen deze 3 kazen à la minute, u hoeft deze niet op voorhand te bestellen.  Zie recept in vet gedrukt.

€ 8,00/pp, 200 gr kaas pp.  (zonder Viande de Grison)

Recept voor 4 personen:

(niet in de prijs inbegrepen)

  • Crumble van Grisonvlees:
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 200 g Grisonvlees, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, in 2
  • 5 dl Fendantwijn of andere droge witte wijn
  • 250 g Appenzellee Extra
  • 250 g Gruyère Réserve
  • 250 g Emmentaler Grot gerijpt
  • 4 el maiszetmeel/maizena
  • zout, peper

Voorbereiding

  1. Crumble van Grisonvlees: fruit in een bakpan met antikleeflaag/antiaanbaklaag het knoflook, de sjalot en het Grisonvlees.
  2. Wrijf de fonduepan in met het knoflook. Giet de wijn in de fonduepan. Breng aan de kook. Voeg als de wijn tegen het kookpunt ligt de met het maiszetmeel/maizena, de Appenzeller®, Gruyère AOP, Emmentaler AOP beetje bij beetje al roerend toe. Voeg zout en peper toe.
  3. Bestrooi de fondue met de crumble van Grisonvlees. Smakelijk!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.