Guanciale

Guanciale, nu bij ons verkrijgbaar!

Guanciale is de wang van het varken en zit boordevol smaak. Je kunt guanciale verwerken in verschillende gerechten, zoals pasta’s, risotto’s, soepen en stoofschotels. Er zijn drie basistechnieken die je daarvoor kunt gebruiken:

uitbakken in de in oven:

Snijd het spek in dunne plakken of reepjes, verdeel deze over een bakplaat en bak ca. 15 minuten in de oven (elektrisch: 220°C / hetelucht: 200°C) tot het spek knapperig is.

Stoofschotel:

Braad het spek (in blokjes of reepjes) eerst aan zodat het goudbruin wordt en het vet vrijkomt. Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe en stoof het geheel op laag vuur zacht en gaar. Heerlijk in een stevige bonenschotel met tomaat en cannellinibonen.

Bakken in de pan:

Snijd het spek in dunne plakken, reepjes of blokjes en bak het in een droge koekenpan in ca. 10 minuten goudbruin en knapperig.

Recept: benodigdheden voor 4 personen.

  • 400 gr verse pasta (bij voorkeur spaghetti)
  • 200 gr guanciale (wangspek van het varken)
  • 5 eierdooiers
  • 200 gr pecorino en parmesan
  • zout en peper
  1. Breng een ruime pan water met wat zout aan de kook en kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd het spek in blokjes en bak het uit in een droge koekenpan op middelhoog vuur. Hierbij worden de blokjes krokant en smelt het vet eruit. Houd het spek en het spekvet warm tot de pasta klaar is.

Kluts de eieren. Rasp 125 g kaas en roer hem door de eieren. Giet de spaghetti af, vang daarbij een beetje kookwater op. Roer de spaghetti door het spek met het spekvet en roer de geklutste eieren erdoorheen. Het ei zal binden door de warmte van de pasta, waardoor er een romige saus ontstaat. Let op: zet de saus niet meer op het vuur, want dan stolt het ei. Voeg eventueel nog wat van het kookwater toe als het geheel te dik is. Breng op smaak met zout en peper. Strooi nog wat parmezaanse kaas over de pasta.

Tip: YouTube instructie; hoe maak je dit gerecht klaar: zoek 

"King of Carbonara" shares his Pasta Recipe - Food in Rome

Smakelijk!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.